Annika Sælid skriver seg inn i historien med sin seier i Ungdoms OL

I finalen for dame Kumite +59 kg sto to av favorittene i kategorien for å møte hverandre i kampen om gull. Norges Annika Sælid tok tittelen etter seier over Japans Sakura Sawashima 3-0. Den 17 års gamle karateka tok tre «Yuko» i en avsluttende, emosjonell og rørende avslutning. Her er hva hun sa til pressen:

“I worked so hard to be here and to do what I do best that I feel very great for being able to win a medal. I wasn’t sure of my chances here but I got to the semi-finals, and then to the final and then I won gold!» said Annika Saelid.

«It means so much to me because my brother got diagnosed with cancer just before I came here, so I wanted to this for him. This is an incredible moment to me, there are no words to explain it,” added the young karateka.  

For ytterligere detaljer klikk på linkene nedenfor:

Link til WKF semi og finaler https://www.wkf.net/olympic-ba2018.php 
Finale og sermoni you tube + et lite intervju. https://www.youtube.com/watch?v=08bFh7n0Qe4